Excite

Mooie kapsels voor oudere dames

Als je er op je 50e nog net zo bij wilt lopen als op je vijftiende, wordt het misschien toch eens tijd om serieus in de spiegel te kijken. Veel mensen die nooit iets aan hun haar veranderen, zien er ouder uit dan ze in werkelijkheid zijn. Dat komt omdat hun kapsel nog erg jeugdig is, terwijl hun gezicht bijvoorbeeld vol met rimpels zit. Het contrast is dan zo groot, dat ze ouder lijken. Vooral vrouwen kunnen daar last van hebben. Daarom kun je beter een kapsel kiezen dat bij je leeftijd past. Hier een aantal handige tips voor kapsels voor oudere dames.

Hou het zacht

Een grote bos krullen is natuurlijk mooi om te zien, maar naarmate je ouder wordt, kan het mooier zijn om die krullen juist wat te temmen en meer te gaan voor golven en wat zachte buigingen. Als je rimpels hebt, vallen die met krullen namelijk veel meer op. Kapsels voor oudere dames met zachte golvingen zorgen ervoor dat het gezicht gladder lijkt. Bovendien kan het kapsel dan zo geknipt worden, dat bijvoorbeeld de neklijn en de jukbeenderen extra geaccentueerd worden. Ook dat geeft een mooie uitstraling.

Schiet niet door met kleuren

Hoewel het logisch is dat je je haar wilt kleuren als het grijs wordt, moet je vooral niet doorslaan in donkere kleuren. Juist een zachte, natuurlijke kleur maakt het gezicht vriendelijker en mooier. Natuurlijk geldt hiervoor dat zwart geen goede keuze is, maar ook peroxide blond geen beste optie is. Ga liever voor kastanjebruin, mahonie of een warme honingblonde kleur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021