Excite

De eenvoud en pit van korte kapsels als de carré

De korte kapsels carré staan ook wel bekend als de boblijn. Het zijn halflange kapsels die weer hip zijn geworden door de sterren als Katie Holmes en Victoria Beckham. Zij lieten zien dat de vrouw met een korte boblijn er ook verleidelijk uit kan zien.

Cleopatra

De kapsels met een carrélijn ontstonden al ver in het verleden. Denk maar eens aan het kapsel van Cleopatra. Op de afbeeldingen van Cleopatra staat deze Egyptische koningin met deze klassieke haarlijn afgebeeld. Het is een haarsnit die door zowel mannen als vrouwen gedragen werd in de aristocratie en in de koninklijke huizen. Het kapsel werd in die tijd bewerkt met producten als hars en eiwit.

Feminisme

Ook in de jaren '20 van de vorige eeuw was er een revival van de boblijn. Vrouwen waren veelal te zien in deze korte kapsels. Die kennen we van de foto’s en films uit die tijd. Een reden voor de opkomst van de korte vrouwenkapsels was de opkomst van het feminisme. In de jaren '20 stonden de carrékapsels voor de opstand van vrouwen, maar linkte ook aan het jazztijdperk.

Pittig carré

Vanaf 2010 zijn korte kapsels met een carrélijn weer trendy en veel gevraagd. Maar deze eeuw zijn de korte kapsels wild en vol volume. Volgens kappers worden korte kapsels wel in carré geknipt, maar wilder en hipper gekapt. De carrékapsels hebben iets weg van de klassieke boblijn, maar met een stoere korte pony of wat laagjes. Door de laagjes krijgt de boblijn een pittig en stoer effect.

In 2011 mogen korte kapsels weer voor de vrouwen. De kapsels in de carrévorm dragen de vrouwen nu stoer, chic en wild.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020