Excite

Welk kapsel voor slap dun haar?

Kapsels voor slap en dun haar

Mensen met slap en dun haar kunnen niet elk kapsel hebben, gelijk aan mensen met een ander haartype. Iemand met een volle krullenbos kan immers ook niet alle kapsels hebben. Maar welk kapsel is dan geschikt voor slap, dun haar?

Kort

Eén van de kapsels die prima kan bij dun en slap haar, is het korte kapsel dat in plukjes wordt geknipt. Het is kort met een soort stekels. Dit is vooral geschikt voor fijne en ovale gezichten en voor de wat jongere vrouw. Dit kapsel geeft een speels effect en kan ook een sportief effect geven, afhankelijk van hoe je het kapsel draagt.

Als je boven de 45 bent, dan kan het effect zijn dat dit kapsel de nadruk legt op je neklijn. Dit geldt overigens voor alle korte kapsels. Ze leggen nadruk op oneffenheden in het gezicht, maar ook op je ogen.

Boblijn

Wanneer je dun haar hebt, kan een boblijn eigenlijk altijd wel. Juist omdat je dun haar hebt, zal een boblijn goed kunnen. Wanneer iemand veel volume in zijn haar heeft, zal de bob bijvoorbeeld wijduit gaan staan. De boblijn kan op allerlei lengtes en heeft verschillende variaties. Je kunt de uiteindes bijvoorbeeld onregelmatig laten knippen. Ook zijn er verschillende lengtes mogelijk. Ter hoogte van het oor is bijvoorbeeld een korte bob, maar ook langer is het mogelijk. Voor iemand met dun en slap haar is een korte bob het beste, omdat anders de kans bestaat dat het haar snel sluik om het hoofd heen gaat hangen. Producten als wax zijn goed te gebruiken om de bob te vormen en meer volume in het haar te krijgen. Een bob zelf geeft ook al meer volume.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020