Excite

Kanye West vindt zichzelf echte ontwerper

  • © Getty Images
Kanye West ziet zichzelf als een echte ontwerper, niet als een bekend persoon met een eigen kledinglijn. Of nog erger: een bekend persoon die zijn naam verbindt aan een kledingmerk. "Het is zo anders dan andere bekende mensen met een label. Ik ben echt een ontwerper. Ik sta achter de tekentafel, ik geef echt een mening." Volgens Kanye is hij niet de enige die er zo over denkt: "Mensen als Riccardo Tisco, Alexander Wang, zij weten dat ik niet gewoon een bekend persoon ben die ook eens een kledinglijn wil."

In een interview vergelijkt hij zijn kijk op dingen met Eminem. Als mensen hem zien, dan denken ze niet: 'Een witte rapper". Ze denken gewoon: dat is een rapper. En dat is voor Kanye net zo in de wereld van de mode. Mensen zien hem niet als een ontwerper met een kleurtje of een rappende ontwerper, maar gewoon als een ontwerper. Zo heeft hij onder meer zijn eigen ideeën kunnen verwerken in een lijn die hij speciaal voor sportmerk Adidas maakte.

Deze nieuwe collectie werd tijdens de New York Fashion Week gepresenteerd. Kanye presenteerde toen ook kleding van zijn eigen merk, Yeezy. Deze collectie werd met gemengde reacties ontvangen. De collectie was in ieder geval heel opvallend. Critici gaven aan dat het leek alsof de modellen verkleed waren in panty's en verder weinig om het lijf hadden. Erg revolutionair vonden ze de collectie niet. Naast de panty-pakken droegen de modellen vooral veel te grote jassen, truien en een handige rugzak, die overigens wél weer positief ontvangen werd.

Critici waren dan wel niet zo lovend over de collectie van Kanye, zijn vrouw Kim Kardashian zat wél op de voorste rij. Ze nam daarbij ook dochter North mee, maar die leek eveneens niet onder de indruk. Zij wist het tijdens de show van haar vader - en de later bijgewoonde show van Alexander Wang - niet droog te houden, tot grote ergernis van andere mensen op de eerste rij, zoals Anna Wintour.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021