Excite

Jurken Diana leveren tonnen op

Twee jurken van prinses Diana hebben samen bijna drie ton in dollars opgebracht. De twee kledingstukken werden via veilinghuis Julien’s in Beverly Hills geveild en brachten veel meer op dan verwacht.

Het ging om twee avondjurken van de in 1997 overleden prinses. De jurken waren ontworpen door Catherine Walker en maakten deel uit van de Hollywood Legends Auction. De zwarte avondjurk die met diamanten bekleed is, leverde 144.000 dollar op. De koper wilde graag anoniem blijven. De bewuste jurk droeg Lady Di toen ze in 1992 een staatsbezoek aan India bracht.

Daarnaast ging er ook een lichtblauwe, zijden jurk onder de hamer. Die heeft de prinses onder meer in 1987 gedragen toen ze het filmfestival van Cannes bezocht. Hier werd uiteindelijk 132.000 dollar voor betaald. Men had verwacht dat de jurken per stuk ongeveer tussen de 40.000 en de 60.000 dollar op zouden brengen. Die verwachting is dus ruimschoots overtroffen.

De veiling bestond natuurlijk ook nog uit talloze andere kledingstukken en items, waaronder artikelen uit de serie Heroes, het kostuum dat Arnold Schwarzenegger in Terminator 2 droeg, het kostuum van Tom Cruise uit Mission Impossible, verschillende items van Marlene Dietrich, Gloria Swanson en Lucille Ball en een cocktailjurk van Marilyn Monroe. Dat laatste stuk was ook een van de knallers; die ging uiteindelijk voor 348.000 dollar weg.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020