Excite

Je juiste bh-maat bepalen. Hoe doe je dat?

Je bh-maat lijkt soms wel te verschillen per dag. En dat is lastig als je een nieuwe bh wilt aanschaffen, omdat je nu eenmaal niet altijd tijd hebt om de paskamer in te duiken - als die er al is. Lees je hoe je, voordat je de lingeriezaak instapt, alvast de juiste bh-maat kunt bepalen.

Pak je meetlint!

Om de juiste bh-maat te bepalen zijn twee metingen nodig. Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaat een bh-maat uit een getal dat je omtrek weergeeft en een letter die voor je cupmaat staat.

De onderwijdte

De onderwijdte is de omtrek van je borsten, die correspondeert met het getal in de bh-maat. De onderwijdte meet je onder je borsten. Zorg dat je het meetlint daarbij recht houdt. De maten gaan per vijf centimeter. Zit je tussen twee maten in? Kies dan voor de maat die het dichtstbij zit; dus bij een omtrek van 82 centimeter kies je voor maat 80, bij 83 centimeter ben je maat 85).

De bovenwijdte

De bovenwijdte is de omtrek van je borsten op het volste punt. Zorg wederom dat je meetlint goed recht zit. Omdat de cupmaat verschilt per onderwijdte zul je een tabel moeten opzoeken om jouw juiste cupmaat te vinden. Lingeriewinkels als Hunkemöller en Livera hebben goede overzichten op hun websites.

Tips voor het aanschaffen van een bh

Als je niet vaak nieuwe bh's koopt, is het verstandig om je toch even te laten opmeten in de winkel. Een goed passende bh geeft namelijk de meeste steun en het grootste draagcomfort. Doe een nieuwe meting sowieso altijd na zwangerschap of na een periode van gewichtsverlies. Je cupmaat verandert namelijk mee met je lichaam.

Andere tips voor een passende bh

Behalve een goede meting om de juiste bh-maat te bepalen, is het van belang goed voor je bh's te zorgen, zodat ze de juiste pasvorm en ondersteuning blijven bieden. Draag een bh nooit langer dan twee dagen achter elkaar om te voorkomen dat de rek uit het elastiek raakt. Was je bh's zoveel mogelijk met de hand. Wil je toch liever de wasmachine gebruiken, doe ze dan in een speciaal waszakje en gebruik een fijnwasprogramma met een lage temperatuur. Vervang je bh's na ongeveer twee jaar. Met deze tips moet het lukken om nooit meer last te hebben van slechtzittende lingerie!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020