Excite

Joodse sieraden dragen een symbolische en spirituele boodschap

Joodse sieraden zijn een groep sieraden met een diepere, symbolische betekenis. De joodse sieraden bevatten tekens of voorstellingen die diepgang geven aan het sieraad. Wanneer je kiest voor het dragen van joodse sieraden doe je meer dan alleen jezelf mooi maken: je draagt iets bijzonders mee.

Een sieraad voor iedereen

De joodse symbolen kan je dragen op diverse soorten sieraden als armbanden, ringen, oorbellen en kettingen. Kies het sieraad die bij jou past om het joodse geloof uit te dragen.

De juiste symbolen

Voor kettingen zijn er allerlei hangertjes met een joods symbool of een joodse tekst. Het is een mooie manier je joodse geloof bij je te dragen. Voorbeelden van de joodse symbolen zijn de davidster, de merkaba, het Messiaanse zegel en de tetragrammaton.

Davidster

De davidster verwijst naar de stand van de sterren waaronder de joden de Messias verwachten. Daarnaast symboliseert de davidster ook de zes werkdagen en de heilige dag sabbat. Vanaf de 17e eeuw is de davidster het symbool van het Jodendom, de koningen van Israël en Judea.

Merkaba

De merkaba is een symbool met genezende en beschermende eigenschappen. Het bevat de stroom van de zogeheten Prana-energie, de energie van de levenskracht. Het ondersteunt de spirituele groei en verbindt ons met ons hogere zelfbewust zijn.

Het Messiaanse zegel

Het Messiaanse zegel is bijna 2000 jaar oud. Dit symbool staat voor de joodse aard van de gelovige in de Messias. Het symbool is een menora, de kandelaar, verweven met de staart van de vis met in het midden de davidster.

Tetragrammaton

De naam tetragrammaton staat voor de naam God zoals die in de vier Hebreeuwse letters JHWH aan Mozes is verkondigd. Het is afgeleid van de uitspraak van God in Exodus “ik ben wat ik ben”. Het symbool tetragrammaton staat voor bescherming.

Zoek de symbolen die tekenend voor jou zijn en draag deze uit met een van de joodse sieraden. Joodse sieraden zijn te koop in vele spirituele winkeltjes in grote en de kleinere steden. Tegenwoordig zijn sieraden met joodse symbolen heel makkelijk te krijgen in diverse sieradenwinkels.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020