Excite

Joni Mitchell (71) wordt gezicht van Saint Laurent

  • © Getty Images
De 71-jarige Joni Mitchell wordt het nieuwe gezicht van Saint Laurent. Dat heeft het Franse modehuis donderdag bekend gemaakt via Twitter. Joni Mitchell staat bekend als één van de meest invloedrijke Canadese singer-songwriters. Ze werkt onder meer mee aan het jaarlijkse muziekproject van Saint Laurent. Eerder werkten daar ook Marilyn Manson en Courtney Love al aan mee.

De eerste foto's met Mitchell zijn inmiddels al naar buiten gebracht. Op deze campagnefoto's zie je Joni Mitchell met een leren cape die ontworpen is door Heidi Slimane, de creatief directeur van het label. De fotoreportage zal later deze maand in het Amerikaanse magazine V te zien zijn.

Saint Laurent is niet het enige merk dat voor een ouder boegbeeld kiest. De laatste tijd lijken steeds meer modehuizen te kiezen voor oudere dames in hun campagnes. Dolce & Gabbana kondigde bijvoorbeeld laatst aan dat zij in hun nieuwste advertentie een hoofdrol hebben weggelegd voor drie Spaanse oma's. Céline schakelde de 80-jarige schrijfster Joan Didion al in voor een nieuwe campagne.

Joni Mitchell was vooral in de jaren '60 en '70 razend populair en is onder meer bekend van de hit Big Yellow Taxi. Ze won gedurende haar muzikale carrière verschillende prijzen en wordt nog steeds gezien als één van de meest invloedrijke singer-songwriters.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021