Excite

John Galliano is weer bij zinnen

De beruchte en beroemde mode-ontwerper John Galliano staat deze week met een interview in Vanity Fair. Voor het eerst spreekt de gevallen mode-koning van Dior over zijn tijd sinds hij een antisemitische opmerking maakte over een joodse vrouw. Naar eigen zeggen is hij nu blij dat hij destijds werd ‘ontmaskerd’. “Het klinkt een beetje bizar, maar ik ben zo dankbaar voor wat er toen is gebeurd. Ik heb zoveel geleerd over mezelf.” vertelt Galliano in het Amerikaanse tijdschrift.

“Ergste wat ik ooit heb gezegd”

John Galliano toont berouw in het interview. “Het is het ergste wat ik ooit heb gezegd. Ik meende het niet,” zegt de voormalig creatief directeur van Dior, “Ik heb geprobeerd te achterhalen waarom mijn woede was gericht op dit ras. Ik realiseer me nu dat ik zo boos was en ontevreden over mijzelf dat ik het gemeenste heb gezegd wat in kon bedenken.” Zijn dronken tirade was destijds opgenomen door omstanders. Galliano voegt eraan toe dat hij 'ziek' werd toen hij de beelden voor het eerst zag.

Drugs- en alcoholverslaving

De carrière van Galliano is sinds zijn beruchte uitspraken ingestort. Hij kreeg geen opdrachten meer in de mode, behalve één gastcollege aan een school in New York en een bijrol in een reclamespotje. Inmiddels is de 52-jarige ontwerper aan het opknappen van een drugs- en alcoholverslaving. Naar eigen zeggen is hij inmiddels twee jaar van de verslavende middelen af. Tijdens de afgelopen modeweek in New York, mocht de gevallen ontwerper meelopen met Oscar de la Renta. Volgens velen het begin van zijn comeback in de modewereld.

John Galliano televisie-interview

Er gaan geruchten dat John Galliano een televisie-interview aan het voorbereiden is, zodat hij aan de wereld kan laten zien dat hij zichzelf gebeterd heeft. Maar of hij ooit weer de grote mode-koning zal worden die hij ooit was? De tijd zal het ons leren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021