Excite

Joggingbroek favoriet in het vliegtuig

Een paar uur opgepropt zitten op een vliegtuigstoeltje is natuurlijk geen pretje. Een goede outfit is daarom best belangrijk. Wanneer we de roddelbladen lezen, zien we sterren in de mooiste outfits op het vliegveld. In werkelijkheid dragen we allemaal het liefste een joggingpak in het vliegtuig. Dat blijkt althans uit onderzoek.

Joggingpak met sneakers

Voor meer dan de helft van de reizigers is een joggingpak met een paar sneakers de outfit die zij dragen in het vliegtuig. Ruim 20 procent trekt gewoon iets uit de kast voor een vlucht, slechts 9 procent trekt iets leuks aan om alvast in de stemming te komen en draagt bijvoorbeeld een mooi t-shirt, hoge hakken of een jurkje. 7 procent kiest voor een zakelijke outfit, zoals een pak. Het onderzoek werd uitgevoerd door een reisbeoordelingssite. Ruim 4000 reizigers werd gevraagd naar hun favoriete kleding tijdens een vlucht.

Outfit vliegtuig

Ook Nederlanders dragen graag een joggingbroek in het vliegtuig, maar het aantal ligt wel onder het Europees gemiddelde. Zo'n 30 procent stapt graag met de comfortabele broek de kist in. Er wordt door Nederlanders wel altijd goed nagedacht over de outfit, slechts 6 procent trekt zomaar iets uit de kast.

Iets leuks op vliegveld

Denen en Hongaren vinden het belangrijk om er goed uit te zien tijdens een vlucht. Een kwart trekt speciaal iets leuks aan voor vertrek naar het vliegveld. Voor Italianen maakt het niet uit hoe ze eruit zien: 2 procent trekt speciaal hun mooie kleren aan tijdens de vliegreis. Overigens draagt 15 procent van de Italianen een pak in het vliegtuig, tegen 11 procent van de Duitsers en maar liefst 20 procent van de Turken. Wat draag jij graag als je een lange vlucht gepland hebt?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021