Excite

Minimalist Jil Sander

De minimalistische ontwerpen van Jil Sander zijn al jaren een waar fenomeen in de modewereld. Vooral in de jaren '80 toen Jil Sander net een beetje naam begon te maken, werden vrouwen graag gezien in haar voor de moderne vrouw ontworpen catsuits en getailleerde bloesjes. Ook nu is Jil Sander uitermate populair.

Jil Sander's handelsmerk

Modeontwerpster Jil Sander werd in 1943 geboren in Duitsland. Toen ze in 1963 haar opleiding textiel afrondde, opende ze na enkele jaren haar eerste modeboetiek in Hamburg. Hierna begon haar naam gestaag te groeien en in 1968 kon Jil haar eigen modehuis Jil Sander openen. Toch lukte het Jil Sander niet om door te breken. De jaren '80 werden vooral gedomineerd door felgekleurde en uitbundige collecties. Jil Sander kenmerkte zichzelf juist door minimalistische ontwerpen. Pas eind jaren '80 begon men oog voor haar modehuis te krijgen. In 1999 werd het modehuis van Jil Sander voor 75 procent overgekocht door Prada en ging zij hierbij als Creative Director aan de slag. Toch was Jil niet tevreden met de samenwerking omdat Prada wilde dat zij goedkopere stoffen ging gebruiken voor haar ontwerpen. Dit leidde meerdere malen tot conflicten met als resultaat dat Jil Sander in 2004 zich voorgoed terugtrok uit de samenwerking.

Jil Sander en het minimalisme

Jil Sanders creaties zijn ontworpen met oog voor ingetogen perfectie. Niet de uitbundigheid van de ontwerpen, maar de kwaliteit van de textiel is haar belangrijkste uitgangspunt. Deze verwerkt zij in minimalistische kledingstukken. Jil Sander gelooft in het weg laten van het overbodige. Juist het essentiële moet overblijven om een ontwerp of creatie tot leven te brengen.

Van mode tot accessoires

Niet alleen in kleding is Jil Sander een grote naam. In 1979 lanceerde ze ook haar eerste lijn parfums. De geuren zijn minimalistisch en erg subtiel. Na een lijn parfums volgde een zonnebrillencollectie en tassenlijn. Ook deze accessoires zijn vanuit een minimaal oogpunt ontworpen maar stralen wel elegantie en stijl uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020