Excite

Jeansmodellen: welk model past bij jou?

Helaas gebeurt het maar zelden dat een spijkerbroek meteen past. Simpelweg omdat al onze billen en benen verschillend zijn, maar er altijd maar een paar modellen spijkerbroeken per merk zijn om onszelf in te wurmen. Lees hier tips om op te letten om de vijver van jeansmodellen iets uit te dunnen naar jouw figuur.

Welke maat jeans?

Spijkerbroeken werken vaak met twee maten, één is de taillemaat in inches en het tweede getal is de lengtemaat in inches. Voor dames is de lengtemaat vaak 30, 32 of 34. Daarnaast gebruiken merken vaak bepaalde modellen, zo kan het zijn dat bij het ene jeansmerk je een maat groter draagt dan bij het andere jeansmerk. De maat in de taille, rond de bovenbenen en rond de heupen kan namelijk verschillen. Omdat al deze factoren een rol spelen in de maatkeuze, is het belangrijk dat je altijd je jeans past voordat je hem koopt.

Modellen in jeans

De meeste jeansmerken werken met een aantal modellen, in het Engels heet dit vaak de fit van een jeans. Voorbeelden zijn de skinny jeans, de slim fit, de straight leg, bootcut, tapered en flaired leg. Al deze modellen verschillen in de pasvorm rond de benen: een skinny jeans zit heel strak, terwijl een flaired leg uitwaaiert naar de onderkant van de jeans. In principe moet je met elke standaard confectiemaat in de jeans passen; houd daarbij wel rekening met je figuur.

Jeansmodellen en het effect

Een skinny jeans kan erg afkleden en is perfect voor dames met vrouwelijke vormen. Zorg wel dat je voldoende ruimte hebt om te bewegen. Een iets ruimere skinny jeans oogt slanker dan een loeistrakke. De straight leg oogt netjes en is een goede combinatie met een hoge taille, waardoor je benen ellenlang lijken. Het is een model dat geschikt is voor iedereen. De tapered leg is voor de slankere dames onder ons, let wel op de lengte. Een flaired leg is fantastisch voor vrouwen met een wat voller figuur. Kies voor een lange lengtemaat zodat je hakken kunt dragen voor extra lengte.

Jeans op maat maken

Vind je het lastig om een goede jeans te vinden? Er zijn veel kleermakers die je kunnen bijstaan. Als je tussen de jeansmodellen een fijn exemplaar hebt gevonden, maar de tailleband is bijvoorbeeld te breed, dan kan een kleermaker dit gemakkelijk en vrijwel onzichtbaar voor je vermaken. Ook handig als je een perfecte jeans niet wilt wegdoen: een kleermaker kan je spijkerbroek misschien nog een tweede leven inblazen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021