Excite

Jean Paul Gaultier ontwerpt lingerielijn

Ontwerper Jean Paul Gaultier zet zijn eerste stappen in de wereld van de lingerie. Voor het luxe ondergoedmerk La Perla ontwierp hij een compleet nieuwe collectie van 27 items.

De meeste artikelen uit de collectie zijn met de hand gemaakt en gebaseerd op de wereldberoemde puntige beha waarmee Madonna in de jaren ’90 optrad. De lijn bestaat dan ook onder meer uit hoge onderbroeken, puntige beha’s en spannende korsetten. De meest opvallende items uit de collectie worden in gelimiteerde oplage uitgebracht. Het gaat hier om de jarretelgordel en de zwarte satijnen beha.

De collectie zal voor het eerst aan het publiek getoond worden op 7 juli, tijdens een coutureshow in Parijs.

Voor Gaultier was de keuze voor La Perla zo gemaakt. Het is naar zijn zeggen de parel op het gebied van lingerie en daar sluiten zijn eigen pareltjes prima bij aan. Hij heeft daarom een tweejarig contract bij de lingerieketen getekend, wat doet vermoeden dat dit nog niet de laatste collectie is die hij voor het merk ontwerpt. In het voorjaar van 2011 wordt waarschijnlijk een speciale collectie met badkleding gelanceerd.

De eerste lijn van Jean Paul Gaultier voor La Perla zal vanaf november verkrijgbaar zijn in winkels van La Perla, Gaultier en Galeries LaFayette in Parijs. De items zullen tussen de 500 en 1000 euro per stuk gaan kosten.

Afbeelding: Flickr account dandeluca

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021