Excite

De vrijheid van jaren '20 kleding

Jaren '20 kleding is leuk voor allerlei gelegenheden. Voor carnaval, een ander verkleedfeest en wie weet om te combineren met je moderne kleding uit deze tijd. Wat is typische jaren '20 kleding? Wat maakt dat je eruit ziet als een dame of heer uit begin vorige eeuw? En waar koop je deze kleding?

Vrouwelijke vrijheid in de jaren '20

De kleding in de jaren '20 was zeer kenmerkend. Eigenlijk waren vrouwen toen net bevrijd uit de lange jurken en ongemakkelijke korsetten. De haren van vrouwen waren veelal kortgeknipt en ze droegen korte loszittende jurken die hun benen ontblootten. De kleding straalde vrijheid en blijheid uit. Een typisch kledingstuk uit de jaren '20 is de hemdjurk. Eigenlijk een eenvoudige jurk die bestaat uit twee aan elkaar genaaide stukken stof. Draag deze jurk met een boa en een veer of bolhoedje op je hoofd. Met een kort kapsel lijk je zo op de geëmancipeerde jongensachtige vrije vrouw uit de jaren '20.

De heren als prins Edward

Ben je als man op zoek naar een jaren '20 outfit? Denk dan aan de garderobe van prins Edward. Hij was destijds de inspiratie voor de mannenmode. Zijn das met windsorknoop en een gekleurde pochetvest in combinatie met het rokkostuum werden graag gezien. De colberts vielen strak bij de heupen en de pantalon had wijde broekspijpen. Het rokkostuum is voor de man een goede outfit voor een jaren '20 feest. Op de wat informele feesten of in je vrije tijd is een poloshirt in combinatie met een jerseytrui typisch jaren '20. Een pet op het hoofd maakt het geheel helemaal compleet.

Vrije eenvoud

Als je echt typisch jaren ‘'20 kleding wilt kopen, dan kan je terecht bij feestwinkels, zowel online als in de stad. Indien jouw alledaagse kledingstijl jaren '20 is, let dan als vrouw op het verticale silhouet en de eenvoudige lijnen van de jurkjes. Zowel nieuw als tweedehands zijn dit soort jurkjes makkelijk te vinden. Als man combineer dan veelal de poloshirts en jerseytruien en draag een pet. Dit is typisch jaren '20.

Vrolijk feestelijk

De jaren '20 staan voor vrolijkheid. Dat komt vooral omdat mensen in die periode de ellende uit de eerste wereldoorlog wilde vergeten door veel te feesten. Vrouwen waren geëmancipeerd, knipten hun haren af en rookten in het openbaar. Vrij zijn in je kleren is erg belangrijk voor jaren ‘20 kleding.

Ontspannen op pad in kleding uit de jaren '20

Vrijheid willen we allemaal. Net als ons op ons gemak voelen in onze kleding. Daarom is jaren '20 kleding ideaal op feesten en ook in je vrije tijd. Het maakt niet uit voor welke gelegenheid, deze kleding kan je altijd dragen. Jaren '20 kleding zit ontspannen, ruim en oogt netjes en gekleed.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020