Excite

Supertrend: jaren '20 invloeden

Is de nieuwe supertrend jou al opgevallen? Je ziet het in de mode, maar ook in kapsels en zelfs in de stijl waarop celeb feestjes georganiseerd worden. Geen idee? Het gaat hier om jaren '20 invloeden! De jaren '20 van de vorige eeuw waren legendarisch en het is niet verwonderlijk dat men daar dus naar teruggrijpt.

Roaring twenties in de mode

De jaren '20 worden ook wel eens de Roaring Twenties genoemd. Het was de periode na de Eerste Wereldoorlog, een periode waarin mensen eindelijk weer eens leuke dingen konden en mochten doen. Dat gaf mensen niet alleen een positief gevoel, het blonk ook door in muziek en mode. En dat laatste is nu weer helemaal in. Een aantal trends op een rijtje.

Alles kan

De jaren '20 invloeden zijn vooral zichtbaar op de catwalk; daar lijken geen regels meer te gelden, alles kan. Verschillende materialen mogen schaamteloos gecombineerd worden en dat geldt ook voor kleuren. Dat is duidelijk een invloed uit de jaren '20; toen was dat ook helemaal trendy. Van saaie gewaden stapte men ineens over op prachtige korte jurkjes met pailletten, veren en franje. Vaak bleef de bovenkant nog een beetje behouden, bijvoorbeeld door het gebruik van een boothals, maar de onderkant was behoorlijk feestelijk en vaak ook spannend.

Sieraden met jaren '20 invloeden

Ook sieraden zijn weer helemaal terug. En dan hebben we het niet over kleine knopjes, maar over opvallende juwelen die je normaal gesproken alleen naar hele speciale gelegenheden zou dragen. Steek je haar op en haal die grote oorbellen weer uit je sieradendoos. Des te groter, des te beter. Zelf oorbellen maken van bijvoorbeeld beeldjes of ornamenten mag natuurlijk ook.

Kleuren

De jaren '20 invloeden zijn ook terug te vinden in kleuren. Zo wordt oranje dé modekleur van dit jaar en mogen ook pasteltinten weer gezien worden. Met name zachtroze, lila en zachtblauw zijn weer helemaal in. Heb je liever iets opvallends? Dan mag je ook gaan voor knallende bloemenprints. Uiteraard het liefst wél weer op zo'n écht jurkje uit de jaren '20.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020