Excite

Isabal Marant voor H&M

  • Twitter @hmespana

Na de samenwerking van het Zweedse H&M met Maison Martin Margiela, is het nu de beurt aan de Franse ontwerpster Isabel Marant. Marant zal de designercollectie ontwerpen naar het thema ‘Parijse-chique’ dat niet ver afstaat van de persoonlijke stijl van de ontwerpster. Vanaf 14 november zal de dames- en herenkleding en accessoirelijn in 250 winkels wereldwijd en via de webwinkel van H&M verkrijgbaar zijn.

Moderne Franse stijl

H&M is van mening dat Isabel Marant de moderne Franse stijl tot in de puntjes weet terug te brengen in haar ontwerpen. Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij het Zweedse modebedrijf, weet dan ook zeker dat de collectie een groot succes zal worden onder de klanten van H&M. “De manier waarop ze verschillende elementen in haar collecties mixt en een stijl creëert die ongedwongen en urban is, maakt haar erg eigentijds. Ze heeft een fantastisch oog voor etnische details en de zeldzame gave iets te ontwerpen dat mensen echt willen dragen.”

Isabel Marant

Isabel Marant is het meest bekend geworden van de sneakers met sleehak die in 2011 erg populair waren en nog steeds worden gedragen. Ook de tie&dye jeans die ze ontwierp voor haar lente- en zomercollectie voor 2012 bleek een regelrechte hit. Die unieke combinatie van urban, rock ’n roll en boho-chique zal ook zeker terug te zien zijn in de capsulecollectie voor H&M.

“Mijn streven is iets wezenlijks te creëren dat vrouwen in hun dagelijkse leven willen dragen, met een zekere zorgeloosheid die volgens mij heel erg Parijs is: je kleedt je stylish zonder er teveel aandacht aan te besteden en ziet er toch sexy uit,” zegt de ontwerpster. Dat voorspelt in ieder geval veel goeds!

Video

Bekijk hier een korte video introductie van Isabel Marant voor H&M.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021