Excite

Nostalgie met houtje touwtje jassen

Bij houtje touwtje jassen denken de meesten aan Engelse kostschool kinderen die deze jassen over hun uniformen droegen naar school. Al jaren is deze jas, hetzij het ene jaar minder dan het andere, in de mode. Nu zijn er eigentijdse modellen met bontkragen die weer helemaal terug zijn. Ga dus hip de winter door met je eigen houtje touwtje jas.

Houtje touwtje je jas dichtknopen

De houtje touwtje jas heet eigenlijk de Montycoat en is ontworpen door generaal Montgomery voor soldaten uit het leger. De jas heeft een wijdvallende fitting zodat soldaten hem over hun bovenkleding en hun legeruitrusting konden dragen. De montycoats voor het leger werden gemaakt van een zeer ruwe stof te vergelijken met juten zakken.

Hedendaagse houtje touwtje jassen

Omdat houtje touwtje jassen zo sterk zijn en lang hun kwaliteit behouden, zijn ze nog steeds populair om te dragen. Ook hedendaagse ontwerpers zoals Burberry hebben hun eigen variant op de houtje touwtje ontworpen. Zo heeft Burberry houtje touwtje jassen met het bekende Burberry ruitjespatroon en hebben ze een capuchon met bontkraag er aan toegevoegd. Ook de boorden en kragen zijn aangepast aan de eigentijdse mode, om een wat moderner ontwerp te krijgen. Uiteraard is de stof zachter dan de oorspronkelijke modellen uit het leger.

Voor mannen en vrouwen

Houtje touwtje jassen zijn in feite unisex modellen. Onderscheid is te maken aan welke kant je de knoopjes dicht doet: links over rechts, of rechts over links. Vanwege het model kan iedereen de jas dragen ongeacht je figuur. De jas is vooral praktisch en wat langer van model. De muts houdt je warm en droog.

Niet alleen voor de kostschool

De houtje touwtje jassen lijken zo weg te zijn gelopen uit de oorlogstijd en Engelse kostscholen. Het kledingstuk heeft een klassieke uitstraling en wekt een nostalgisch gevoel op. Toch kun je ook nu zelfs weer hip zijn met een houtje touwtje jas. Met de hedendaagse ontwerpen ben je weer helemaal bij de mode.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020