Excite

Trendy en comfortabel: schoenen van Hogan

De meeste mensen denken bij het horen van de naam 'Hogan' direct aan de Hulk. Maar fashionista's weten dat Hogan ook een ontzettend trendy schoenmerk is. Zo trendy, dat zelfs topontwerper Karl Lagerfeld ermee heeft samengewerkt. De vierde collectie waaraan Lagerfeld en Hogan samen hebben gewerkt komt komend seizoen uit.

Hogan: oorsprong in cricket

Hogan bestaat al sinds 1986. Het merk was een van de eerste merken dat kwam met schoenen die gebaseerd waren op de populaire cricketschoen. Die schoen, de Traditional, is nog steeds een enorme klassieker. Daarna werd het even stil rond het merk. Pas negen jaar later, in 1995, werd de Athletic sneaker geïntroduceerd. Daarna ging het sneller en volgde twee jaar later de Interactive sneaker. Die was kenmerkend voor de koers die het merk vanaf dat moment ging varen: van sportief en nog een beetje grof, naar het toppunt van informele elegantie.

Handtassen van Hogan

Een schoen tot een succes maken is één, maar zou het Hogan ook lukken om een ander product succesvol te lanceren? In 2000, tegelijk met de opening van een flagship store in Via Montenapoleone, werd de eerste handtas geïntroduceerd. Dat werd een groot succes en leidde later ook nog tot de introductie van andere accessoires, zoals zonnebrillen.

Hogan prêt-a-porter

En: in 2008 werd zelfs de eerste prêt-a-porter collectie voor vrouwen gelanceerd. Een unicum voor het merk dat zich tot dan toe vooral had toegelegd op een mannelijk publiek. De collectie had een erg vriendelijk prijskaartje en bracht het merk daardoor ook bekendheid onder de groep mensen die tot dan toe nog niet van het merk gehoord hadden.

Hogan anno 2012

Inmiddels heeft Hogan naam en faam verworven. Niet alleen dankzij die oorspronkelijke cricket schoen, maar juist ook door de vernieuwende ontwerpen en het vermogen van het merk om steeds dichter bij de gewone man te komen, zonder dit ten koste te laten gaan van het exclusieve imago van het merk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020