Excite

Hoe knoop je een stropdas?

Wist je dat er maar liefst 77 manieren zijn om je stropdas te knopen? Er is voor iedereen dus wel een manier die hij makkelijk vindt, maar er zijn een paar die het meest gebruikt worden. Toch zijn er ook een paar algemene dingen waar je op moet letten. Begin met je kraag rechtop te zetten en het laatste knoopje dicht te maken. Hang dan het brede deel van de stropdas aan je rechterkant en zorg ervoor dat dit gedeelte lager hangt. Je stropdas is goed geknoopt als je das net je broekriem raakt.

Een van de veelgebruikte stropdasknopen is de Windsor. Deze knoop wordt ook wel de dubbele dasknoop of dubbele WIndsor genoemd. Met deze knoop krijgt je stropdas een grote driehoekige knoop en je kunt deze wijze dan ook prima toepassen bij een Italiaanse of open kraag. Let er bij deze knoop wel op dat je een stropdas gebruikt die niet al te dik is, maar wel vrij lang. Je stropdas zal anders door de dikke knoop je riem niet raken.

De gemakkelijkste manier om je stropdas te knopen is met de enkele knoop. Op deze wijze heb je in een mum van tijd je stropdas geknoopt. De enkele knoop kun je bij alle overhemdkragen dragen en het maakt ook niet uit van wat voor materiaal je stropdas is. De enkele knoop wordt ook wel four in hand genoemd. Op internet kun je vele afbeeldingen en filmpjes vinden waarin wordt uitgelegd hoe je deze en andere stropdasknopen moet maken.

Afbeelding: Flickr, Hector Alejandro

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020