Excite

Hoe föhn ik mijn haar?

Hoe föhn ik mijn haar? Zoals gezegd een goede vraag. Dit hangt namelijk af van hoe je je uiteindelijke kapsel wilt hebben. Natuurlijk wil je ook na het föhnen je kapsel behouden. Ook hier zijn trucs voor.

Simpel droogföhnen

Wil je je haar gewoon zo snel mogelijk droog hebben, dan is het eenvoudig om dit met een föhn te doen. Houd hierbij de föhn zo'n vijf centimeter van je haren af en gebruik het liefst niet de heetste stand, omdat je haar hier in het ergste geval zelfs van kan gaan branden.

Meer volume in je haar

Als je van jezelf vrij steil of slap haar hebt en je wilt meer volume, dan kun je dat met föhnen voor elkaar krijgen. Hiervoor was je eerst je haar en als het nog nat is, houd je je hoofd ondersteboven. Vervolgens gebruik je de föhn en blaas je, met je hoofd nog steeds ondersteboven, je haar droog. Föhn vervolgens je haar laag voor laag om het beste resultaat te krijgen. Je begint hierbij aan de onderkant van je haar en werkt langzaam naar boven toe tot je haar helemaal droog is.

Houd je haar langer in model

Belangrijk bij het föhnen: houd de föhn niet te dicht bij je haar en zet hem niet te warm. Voor het föhnen kun je ook nog een truc toepassen. Gebruik een serum en verdeel dit gelijkmatig over je haar. Kies een serum zonder siliconen. Vervolgens kun je gaan föhnen. Breng je na afloop een goede mousse in, dan blijft je haar extra lang in model.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020