Excite

H&M onder vuur na kledingschandaal

Het modemerk H&M ligt sterk onder vuur nu blijkt dat het bedrijf kleding die niet in New York verkocht kan worden niet aan arme mensen geeft, maar ze gewoon vernietigt! Inmiddels heeft het merk toegezegd om kledingstukken niet meer zomaar te vernietigen, maar ze te doneren aan liefdadigheidsinstellingen.

Nadat studente Cynthia Magnus ontdekte dat medewerkers van de New Yorkse vestiging van H&M kleding bij het vuil zetten die volledig vernietigd bleek te zijn, schreef ze een brief naar het hoofdkantoor van het bedrijf. Toen ze hierop geen reactie kreeg, lichtte ze de New York Times in, met alle gevolgen van dien.

Vanaf dat moment brak een golf aan kritiek los: op weblogs, nieuwswebsites en zelfs op de Facebook-pagina van H&M werd verontwaardigd gereageerd op de handelswijze van dit filiaal. Zeker nu de werkeloosheid in New York alleen maar toeneemt en daklozen zich warm moeten houden bij ijzingwekkend lage temperaturen, is het vernietigen van kleding een grote schande.

Woordvoerder Nicole Christie heeft inmiddels aangegeven dat het niet meer zal gebeuren. Zij wist te vertellen dat het bedrijfsbeleid is om ongedragen kleding te doneren aan liefdadigheid en had geen idee waarom deze winkel de kleding vernietigde en weggooide. Vorig jaar zou H&M maar liefst een half miljoen kledingstukken hebben weggegeven. Wel worden er af en toe kledingstukken weggegooid, maar dat zijn dan kledingstukken die bijvoorbeeld niet voldoen aan de veiligheidseisen of beschadigd zijn.

Afbeelding: Flickr account The Consumerist

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021