Excite

Hip voor in huis: de barkruk

Behalve in je keuken kun je ook midden in de kamer een hoge eettafel plaatsen met daaraan hippe barkrukken. Dit geeft een kamer een ruimere uitstraling en oogt al snel luxe. Je kunt bovendien tijdens feestjes kiezen of je zit of staat, want de tafel waar de barkrukken aan staan is voor beide zeer geschikt. Omdat barkrukken weinig ruimte innemen, kun je er bovendien meer van hebben staan in een beperkte ruimte.

Ben je bang dat je last krijgt van je rug als je alleen maar barkrukken in huis hebt? Gelukkig is ook daar wat op gevonden. De traditionele barkruk is er tegenwoordig ook in varianten met rugleuning. De meeste barkrukken hebben bovendien een voetensteun, zodat je niet met je benen bungelt als je zit. Afhankelijk van het soort barkruk is deze voetensteun ook qua hoogte instelbaar. Zo zit je altijd goed, hoe kort of hoe lang je ook bent.

Een barkruk kan je veel en weinig geld kosten, afhankelijk van waar je zoekt. Zo zijn er designbarkrukken die voor honderden tot soms wel duizend euro de deur uit gaan. Tegelijkertijd heb je bij grote meubelzaken al krukken vanaf een paar tientjes. De prijs hangt vanzelfsprekend ook samen met de bijzonderheden van de barkruk. Een eenvoudige barkruk zonder extra’s kost je minder dan eentje die in hoogte verstelbaar is en een extra zacht zitvlak heeft.

Je kunt het beste eerst kijken wat voor barkruk bij je past. Wil je dat zowel de zitting als het voetensteuntje in hoogte verstelbaar zijn? Dan is een barkruk met gasveer (zoals bij een bureaustoel) waarschijnlijk iets voor jou. Je kunt ook kiezen voor stapelbare barkrukken, extra hoge barkrukken of traditionele. Er is hoe dan ook altijd een barkruk te vinden die bij jouw woning past.

Afbeelding: Flickr, quinn.anya

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020