Excite

Hier let je op bij het kopen van kinderschoenen

Kindervoetjes groeien hard. Het is dus noodzakelijk om regelmatig nieuwe kinderschoenen te kopen. Als jouw kinderen nieuwe schoenen nodig hebben, dan kun je je er maar beter niet makkelijk vanaf maken door gewoon maar iets te pakken dat er leuk uit ziet en binnen het budget past. Kindervoeten hebben namelijk onder meer goede steun nodig. Als je daar in die vroege jaren niet verstandig mee om gaat, dan kan je kind daar zijn of haar hele leven last van houden.

De eerste echte kinderschoenen koop je pas op het moment dat je kind zonder steun goed en alleen kan lopen. Voor die tijd zijn de voeten nog zo zacht, dat ze – door verkeerde schoenen – snel misvormd kunnen raken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. De kinderschoentjes die je koopt moeten in ieder geval soepel zijn en de voet vooral niet belemmeren. Laat je kind deze schoentjes alleen dragen als het echt nodig is, zodat de voeten nog de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.

Vanaf peuterleeftijd moeten wel stevige schoenen gekocht worden, die de voeten aan alle kanten ondersteunen. Je kunt er eventueel voor kiezen om je hierover te laten voorlichten bij schoenspeciaalzaken die kinderschoenen verkopen. Daar kunnen de voeten precies worden opgemeten en kan gekeken worden wat voor jouw kind de beste oplossing is.

Laat je bij de aanschaf van kinderschoenen in ieder geval niet alleen leiden door wat je kind graag wil: die is in de meeste gevallen namelijk niet het beste. Zo’n beslissing kan je op een zuur kinderkoppie komen te staan, maar dat is allicht beter dan een kind dat de rest van zijn of haar leven last heeft van voetproblemen!

Afbeelding: Flickr account handmaidenbymana

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020