Excite

Het spijkerjasje is terug

Het stoer spijkerjasje is terug van weggeweest. Logisch, want het spijkerjasje is een handig én modieus kledingstuk. Jeansstof is met vrijwel alles te combineren. Zowel in de winter als in de zomer is een spijkerjasje dus een fantastische aanvulling op je garderobe.

Spijkerjasjes 2013

Spijkerjasjes zijn eigenlijk niet weg te denken uit het straatbeeld. Toch verschilt ieder seizoen het jack, afhankelijk van de mode van dat moment. Zo hadden we vorig seizoen spijkerjasjes met emblemen en nagels voor een echte rock ‘n roll look. Nog verder terug in de tijd waren spijkerjasjes versierd met glitters en plaatjes. De spijkerjasjes in 2013 zijn een stuk simpeler. Alleen een stonewash kleurtje is nodig voor een up to date versie van het spijkerjack.

Spijkerjasje zonder mouw

Met de hete zomer die we hebben gehad, is het spijkerjasje zonder mouw helemaal hip geworden. Draag hem bijvoorbeeld op een T-shirt en een kort broekje naar één van de nazomer festivals dit jaar. Of op een vrouwelijk jurkje voor een scherp randje. Als je nog een oud of iets te klein spijkerjasje hebt liggen kun je zelf een jeans gilet maken. Knip eenvoudig de mouwen af en rafel de eindjes uit.

Spijkerjasje combineren

Een spijkerjasje kun je natuurlijk net zo combineren als een spijker gilet. Een romantische look met een lief bloemetjesjurk en motorlaarsjes is al gezien op Jessica Alba en Miranda Kerr. Een spijkerjasje op een net zakelijk jurkje maakt een ‘koude’ look wat vriendelijker. Een relaxte zondaglook creëer je met een spijkerjasje, een oversized pantalon, een paar stoere sneakers afgemaakt met een vrouwelijke tas.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021