Excite

Het leren pilotenjack: terug van weggeweest

Het leren pilotenjack is weer helemaal hip. Waren deze leren jassen vroeger voornamelijk bedoeld voor piloten om warm te blijven, nu mag iedere man ze dragen. Door het dragen van een leren jack lijkt iedere man stoer en sexy. Daarnaast beschermt het materiaal ook nog eens goed tegen de kou. Een echte must have dus.

De rebelse pilotenjack

Het leren pilotenjack had vroeger nog een rebels imago, maar is nu een echt mode item geworden. Al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw droegen mannen in de Amerikaanse luchtmacht een leren pilotenjack. Het voordeel van het pilotenjack was dat het materiaal soepel, dun en toch goed tegen de kou beschermde. Toen acteurs zoals Marlon Brando en James Dean de jas gingen dragen, werd het een hip item onder het grote publiek. Ook nu willen veel mannen graag in een leren pilotenjack gezien worden.

Hedendaagse mode

De pilotenjacks van tegenwoordig worden behalve stoer ook chique gemaakt. De jas wordt vooral gepresenteerd als stijlvol en kan zelfs gedragen worden boven een smoking. Waar men in de jaren '80 nog allerlei kettingen en buttons op de jas bevestigde, is de jas nu vooral bestemd voor stijlvolle mannen die toch stoer voor de dag willen komen.

Bescherming

Hoewel leer van zichzelf vrij dun is, beschermt het toch goed tegen kou en regen. Vooral leer dat extra gevoerd is, doet zeer goed dienst als winterjas. Het is wel belangrijk om je leren jas goed in te vetten of te sprayen met waterafstotende spray. Dit om de soepelheid en de kwaliteit van het leer te bewaren.

Voor ieder wat wils

Door het tijdloze imago van het leren pilotenjack, is het kledingstuk op elk moment te dragen. Het jack is verkrijgbaar in bruin, zwart maar ook donkerblauw of grijs en kan zodoende bij iedere outfit worden gedragen. Het leukste is om ook bijpassende schoenen te dragen. Zodoende wordt iedere man een trendy vent met een leren pilotenjack.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020