Excite

Hervé Léger vindt modellen niet inspirerend

Topdesigner Hervé Legér laat zijn nieuwe ontwerpen bijna nooit meer op de catwalk zien, omdat hij de moderne modellen helemaal niet inspirerend vindt. Ook noemt hij ze veel te dun. In de jaren ’90 stond Legér er om bekend dat hij altijd de grote supermodellen in zijn shows liet lopen.

Zo liepen onder meer Linda Evangelista en Cindy Crawford voor de ontwerper. Daar was hij maar wat blij mee, want van hen wist hij tenminste hoe oud ze waren. Bovendien waren die modellen erg levendig en altijd aan het lachen. Tegenwoordig zien veel modellen er hetzelfde uit en is het belangrijk dat ze serieus kijken, zodat ze niet te veel de aandacht van de kleding afleiden.

Hervé Legér ontwerpt nog steeds, maar niet meer onder zijn eigen naam. Hij verloor het label Hervé Legér in 1999 aan Max Azria. Een jaar later zette hij een nieuw merk op, Hervé L. Leroux. Hij is in ieder geval blij dat hij geen shows meer hoeft te geven, want dan zou hij spontaan in paniek raken bij het uitzoeken van geschikte modellen; die zijn er volgens hem gewoon niet meer.

Legér staat vooral bekend vanwege zijn wereldberoemde ‘bandage dress’, een jurk die het lichaam een mooie vorm geeft. Deze jurk is altijd in diverse uitvoeringen te spotten op de rode loper. Kim Kardashian en Rihanna zijn groot fan van het merk, evenals Hilary Duff en Kate Bosworth.

Afbeelding: Flickr account iron_smyth48

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020