Excite

Herenpakken voor dames bij Stella McCartney

Stella McCartney staat bekend om haar sportieve kleding, maar afgelopen week liet ze zien ook in staat te zijn zakelijke kleding te maken voor succesvrouwen. Tijdens de modeweek presenteerde ze haar nieuwste collectie met veel mannelijke invloeden in de dameskleding. McCartney liet een zakelijke look voor vrouwen zien door klassieke herenpakken met een krijtstreep, te gebruiken in haar dameskleding. Hiermee benadrukte ze de nieuwe zakelijkheid voor vrouwen.

Pakken uit Mad Men

Klassieke mannenpakken kennen we tegenwoordig vooral uit de serie Mad Men, maar het krijtstreep pak is het uniform van de zakelijke baasjes van vroeger. Ook tegenwoordig keren de strenge, klassieke mannenpakken steeds vaker terug in het zakenleven; zowel met single als met double breasted jasjes en zogenaamde 'kissing buttons'.

Klassieke herenjas

Van zo'n klassieke herenjas maakte Stella McCartney verschillende vrouwelijke varianten. Zo zagen we de opening in een kort jasje met brede revers en versneden panden. Laten verscheen een model in een lange overjas met klepzakken. Ook presenteerde McCartney lange en korte gestreepte truien op een krijtstreep rok.

Plateauzolen

Grote mannelijke jassen is een trend die de meer minimalistische ontwerpers laten zien, zoals Céline, maar Stella maakt de jacks erg royaal. De robuuste look wordt afgemaakt met hoge instappers met plateauzolen, die stoer maar toch vrouwelijk combineren met de herenpakken voor dames.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020