Excite

H&M maakt kleding voor Zweedse Olympisch team

Kledinggigant H&M mag dan over de hele wereld haar kleding verkopen, maar tijdens de Olympische Winterspelen in Rusland en tijdens de Olympische Zomerspelen in Brazilië zullen alleen Zweedse atleten zich in een H&M’etje hullen. Kledinggigant H&M gaat namelijk de kleding ontwerpen voor het Zweedse Olympisch team. H&M richt zich recentelijk steeds meer op sportkleding, zoals recentelijk tennisrokjes en sportbadpakken. De kleding voor het Zweedse Olympische team is een volgende uitdaging voor H&M.

Zweden representeren

Vanaf 2014 zijn de eerste Olympische H&M kleren te zien. H&M is erg trots om Zweden te mogen representeren. “Het is een enorme eer om de sporters voor de Olympische Spelen te mogen aankleden. De ontwerpen worden een combinatie van sport en mode, met een Zweedse invloed,” vertelt hoofdontwerper Ann-Sofie Johansson.

Hulptroepen

De H&M heeft voor de collectie hulptroepen ingeschakeld. Zo werken verschillende Olympische sporters mee aan de kleding, waaronder oud-Olympiër Anja Pärson. Ze vertelt: “Kleding dragen van een Zweeds merk zal het team, de teamgeest en het beeld dat de wereld van ons heeft versterken. Vooral als het een internationaal merk als H&M betreft.”

H&M Olympische kleding kopen

De kledinggigant verzorgt onder andere de kleding voor de openings- en slotceremonie, maar ook die voor de training en vrije tijd in het Olympisch dorp. Vanaf januari 2014 kun je ook zelf de kleding kopen bij H&M.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021