Excite

H&M Design Award publieksprijs voor Nederlandse

De H&M Design Award publieksprijs is dit jaar naar de Nederlandse Henriëtte Tilanus gegaan. Het Nijmeegse modetalent kreeg de meeste stemmen van alle acht genomineerden. Daarmee is Tilanus de publiekslieveling van 2014. De overwinning van de Nijmeegse werd woensdag door H&M via Twitter bekend gemaakt.

Let The Dust Settle

Henriëtte Tilanus doet mee om de H&M Design Award met haar afstudeercollectie ‘Let The Dust Settle.’ Daarvoor liet ze zich inspireren door Lady Edith, een schrijfster uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Die invloed van de twintiger jaren komt onder meer terug in de zelf beschilderde, gebreide en geborduurde stoffen. In 2013 sleepte ze met andere ontwerpen al de G-Star RAW Talent Award in de wacht.

Op Twitter lieten veel mensen hun enthousiasme blijken. “Dream clothes” twitterde een fan van de modecollectie. Anderen noemden de collectie van Tilanus “Creative and fun,” “sophisticated” en “inspiring.” H&M kon niet anders dan de positieve reacties onderschrijven.

Hoofdprijs

Hoewel de hoofdprijs van de H&M Design Awards 2014 pas dinsdag 28 februari wordt uitgereikt, mag Tilanus zich met de publieksprijs op zak al een winnaar noemen. Het modetalent wint namelijk een stage van drie maanden bij modehuis Erdem. Mocht ze 28 februari ook de hoofdprijs winnen, dan krijgt Henriëtte Tilanus alles om een grote carrière in de mode tegemoet te gaan. Een selectie van haar ontwerpen zal bij H&M in de schappen komen te hangen. Daarnaast wint ze een geldbedrag van 50.000 euro.

Minju Kim

Sinds 2013 bestaan de H&M Design Awards. De Zweedse modehuis bedacht de prijzen om jonge ontwerpers een kans te geven om zich te ontwikkelen. Vorig jaar ging de overwinning naar de Belgisch Minju Kim.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020