Excite

Handtassen van Delvaux: mag het ietsje duurder zijn?

Huis Delvaux is het oudste lederwarenhuis ter wereld. Bekend geworden door handgemaakte, lederen reiskoffers van zeer hoge kwaliteit. Zelfs het koninklijk huis werd algauw klant. Het bleef niet bij reiskoffers. De voornaamste uitbreiding kwam er met damestassen halfweg vorige eeuw.

Handwerk en leer

Delvaux is vandaag een duur, luxemerk geworden dat handwerk nog steeds hoog in het vaandel voert. En het feit dat ze alleen maar de beste leersoorten gebruiken. Als je een 'echte' Delvauxtas koopt in de winkel in Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent of waar ook ter wereld dan krijg je daar altijd een 'echtheidscertificaat' bij.

Exclusief

Je gaat Delvaux producten niet overal vinden. Bijvoorbeeld in Europa zijn ze lang niet in alle landen gevestigd: enkel in België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en merkwaardig genoeg Corsica. Verder nog USA, Rusland, China, Hong Kong en Japan. Met andere woorden: Delvaux zit daar waar veel geld is om uit te geven. Deze big spenders, zoals ze worden genoemd, wonen en shoppen tegenwoordig in het Verre Oosten. In België hebben ze 10 boetieks in eigen beheer en onder eigen naam en 6 in franchise. Antwerpen, Brussel en Knokke zijn de flagshipstores. Online kopen kan ook in de e-shop.

Hoofdkantoor in Brussel

In het Arsenaal in Brussel worden de tassen bedacht, zeg maar een eerste voorontwerp. De uiteindelijke productie en afwerking gebeurt in Frankrijk. Je kunt handtassen van Delvaux op maat laten maken en personaliseren. Elke tas heeft een eigen naam: Briljant, Allure of Amazone. En de modellen variëren van groot naar klein: reistas, arm(draag)tas, hand(draag)tas tot schoudertas.

Assortiment

Nieuw in het assortiment sinds eind jaren negentig zijn sleutelhangers, sjaals (dames en heren), portefeuilles in alle maten en kleuren voor de heren, sieraden, accessoires voor zowel dames als heren, riemen (heren) en juwelen. Prachtige exclusieve juwelen zoals armbanden, halskettingen, ringen, en voor de man die sjiek wil verschijnen: manchetknopen.

Dromen mag...

Een bezoek aan de prachtige website is de moeite waard. Kopen is wat anders: de gewone vrouw kan er alleen maar wegdromen. Zij behoort niet tot de happy few die niet steil achterover vallen van het prijskaartje! Maar er is nog de tweedehandsmarkt en de namaakmarkt.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020