Excite

Handig: Nike als aquarium!

Wie z’n Nikes niet meer gebruikt, hoeft ze niet weg te gooien. Ze blijken namelijk ook prima te werken als aquarium. Daarvoor hoef je alleen het bovenste deel van de schoen los te halen.

Dat deel vul je vervolgens met water, goudvissen, mooie steentjes en wat waterplantjes. Dan nog even goed controleren op gaatjes en klaar is je aquarium! Het idee komt van een aantal ontwerpers van Wieden+Kennedy Tokyo LAB. Zij maakten de speciale schoen als onderdeel van ontwerpwedstrijd Nike78.

Deze wedstrijd werd opgezet door Paul Jenkins, student grafische vormgeving. Hij wilde mensen eens na laten denken over andere functies van een paar Nikes. De resultaten die binnenkwamen op zijn verzoek zijn ontzettend divers. Van een soort Hannibal Lecter masker tot echte gameschoenen.

Alles is verzameld in een online galerie die de dertigjarige verjaardag van de sportschoenen van dit merk viert. In september moet er een expositie komen tijdens het London Design Festival.

Wie denkt dat de schoenen ook nog gedragen kunnen worden, komt bedrogen uit. Een paar schoenen zijn nog een beetje praktisch, maar het leeuwendeel moet vooral laten zien dat Nike inderdaad een heel leven meegaat, alleen misschien niet in de vorm van schoenen.

Afbeelding: Flickr account Incase.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020