Excite

Halloweenkostuums steeds sexier

Was het eerst nog de bedoeling dat een Halloween-kostuum vooral angstaanjagend was; tegenwoordig is dat wel anders. Halloween blijkt nu namelijk de uitgelezen mogelijkheid om zo weinig mogelijk aan te trekken. Zombies en heksen maken plaats voor de Playboy-bunnies!

Van oorsprong is Halloween de nacht waarin de doden weer tot leven komen en vampieren, trollen en zombies zich laten zien. De verkleedkleren die bij die personages horen zijn echter lang niet zo flatteus – tenminste, in de meeste gevallen – als de sexy muizen- of kattenpakjes of setjes konijnenoren en –staarten.

Dit verschijnsel lijkt zich vooral bij vrouwen voor te doen; mannen voelen de noodzaak niet zo om aandacht (of geld) te besteden aan hun Halloween-kostuum en ook het woord ‘sexy’ komt in de meeste mannelijke woordenboeken niet voor.

Waarschijnlijk heeft de verandering in Halloween-kostuums vooral te maken met het feit dat Halloween steeds meer gevierd wordt als een feestdag. Dat was natuurlijk al zo, maar tegenwoordig – in tegenstelling tot eerder – bereidt men zich al vanaf eind september voor op deze feestdag. Er is veel meer tijd om een mooi kostuum uit te kiezen en – als je een beetje een goed kostuum hebt – er zijn veel meer mogelijkheden om het kostuum te dragen.

Heb jij binnenkort een Halloweenfeest? Probeer dan toch met iets aan te komen dat iets origineler is dan de sexy non, de Playboy-bunny of Lara Croft. Want hoewel Halloweenkostuums misschien niet meer zijn wat ze waren, kun je nog best een beetje je best doen origineel te zijn!

Afbeelding: Flickr account Joe Shlabotnik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021