Excite

H&M met Marni

De kleding van Versace is nog nauwelijks de H&M winkels uit of we kunnen ons alweer opmaken voor het volgende modehuis die speciale ontwerpen aanlevert voor H&M tegen de prijzen die we van H&M gewend zijn. Deze keer heeft H&M het Italiaanse modehuis Marni de opdracht gegeven om aan het werk te gaan voor de Zweedse modeketen.

Lentecollectie door Marni

Na lang wachten en wekenlang aftellen is het eindelijk zover. Het Italiaanse modehuis Marni heeft een lentecollectie ontworpen voor H&M. De Zweedse keten werkte in het verleden al vaker samen met verschillende ontwerpers. Onder andere Versace, Stella McCartney en Rykiel en Lanvin gingen Marni voor. Dit keer heeft Creatief Directeur van Marni Consuelo Castiglioni de ontwerpen van de collectie grotendeels op zich genomen. De collectie bevat kleding voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast zijn er ook accessoires ontworpen zoals tassen, sieraden en bijpassende sjaals verkrijgbaar voor een H&M prijs. De damescollectie bestaat vooral uit plooirokken en 7/8 broeken. Met de ontwerpen voor H&M wil Marni zich vooral richten op een jonger publiek. Het modehuis heeft dan ook geprobeerd om de typerende prints waar Marni zo bekend om staat te combineren met sportieve ontwerpen die goed draagbaar zijn in alledaagse situaties.

Tribal en eenvoudige prints van Marni

Kenmerkend voor de ontwerpen van Marni zijn opvallende dessins en kleurgebruik. De prints zijn gebaseerd op tribal motieven gecombineerd met opvallende Bauhaus prints. Ontwerpen hebben een simpele snit en de aandacht wordt vooral gelegd op de kleurrijke dessins. De stoffen die worden gebruikt voor de kledingstukken bestaan vooral uit zijdeachtige materialen: soepele stoffen met een glans.

Sofia Coppola

De H&M met Marni hype wordt nog eens extra aangewakkerd door het inhuren van regisseur Sofia Coppola. Zij werd gestrikt voor het regisseren van een reclamespotje waarin tal van modellen tijdens een feestje te zien zijn in de ontwerpen van Marni. Met bijpassende muziek wordt er een zwoele sfeer gecreëerd. Precies zoals modehuis Marni het graag hebben wil.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020