Excite

Samenwerking Gucci en Florence Welch

Gucci en Florence Welch zijn al enige tijd onafscheidelijk. Aan die verbintenis komt voorlopig nog geen einde, want ook voor Florence Welch' tweede tour zal Frida Giannini outfits ontwerpen voor de zangeres. De kleding is vanaf 14 september te zien tijdens optredens van de nieuwe tournee Ceremonials van de band Florence + the Machine.

Gucci en Florence

Zangeres Florence Welch van de band Florence + the Machine is onlosmakelijk verbonden aan het Italiaanse modehuis Gucci. De 26-jarige zangeres werkt al een tijd samen met creatief directeur Frida Giannini van Gucci. De samenwerking begon toen het nummer Hurricane Drunk werd gebruikt voor de herfst- en wintercollectie show van Gucci in 2011.

Frida Giannini maakte van Florence Welch de nieuwe muze van het modemerk. Giannini zegt hierover: "Toen ik Florence voor het eerst zag, was ik betoverd door haar excentrieke stijl en haar durf. Er hing zo’n authentieke energie rondom haar en haar uiterlijk. Dit werd bevestigd toen ik haar ontmoette bij de Grammy’s."

Gucci voor Ceremonials

De zwierige vintage geïnspireerde jurken van Gucci voor Florence Welch zijn aangepaste modellen van de herfst- en wintercollectie van 2012. Florence was volgens eigen zeggen meteen verliefd op de collectie, vanaf het moment dat de modellen op de catwalk liepen. De zangeres is dan ook vereerd dat ze wederom mag samenwerken met Frida Giannini.

Dat het genoegen wederzijds is vertelt Giannini aan WWD: "Ik was verrukt om weer met haar te werken aan een nieuwe garderobe. Voor haar on-stage style wilden we een romantische doch moderne esthetiek voor Florence creëren, met haar donkere glamour en dramatische sensualiteit."

Florence Welch is een Gucci vrouw

De romantische, maar moderne look die Gucci voor Florence Welch heeft bedacht, wordt dit seizoen donkerder en mysterieuzer dan bij de vorige collectie. Gucci wil van Florence Welch een sterke, vrouwelijke en zelfverzekerde vrouw maken. Precies de Gucci vrouw die het merk normaal kleedt. De dramatische en sensuele look past perfect bij het imago van Florence.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020