Excite

Gothic jurken: de "antiquity stijl"

Bij gothic jurken denken we eigenlijk wel meteen aan de antiquity stijl. Die jurken hebben een bijzondere uitstraling en kunnen vrij duur zijn. Veel goths dragen deze kleding graag. Het ziet er voor buitenstaanders echter vaak vreemd uit.

De antiquity stijl

De jurken zijn vaak van fluweel. De kleding is misschien wel een beetje te herkennen van de middeleeuwen en het Britse Victoriaanse tijdperk. Dat is ook de reden waarom sommige mensen het de Victoriaanse stijl noemen. De mannen dragen meestal blouses die ook uit dit tijdperk zouden kunnen komen. Op de blouses zitten vaak ruches, dat zijn een soort geplooide randjes. Soms hebben ze er een lange mantel bij. Wat je ook vaak ziet bij de antiquity stijl, zijn de batwings (een Engels woord voor vleermuisvleugels). De mouwen van de shirts of jurken lopen dan wijd uit en hebben daardoor iets weg van een vleermuis.

Kleuren

Misschien denk je bij deze stijl wel aan zwarte kleding. Dat is niet helemaal waar. De kans is groot dat je vaak zwart ziet, maar de kleding kan ook in blauw, groen, rood, paars en soms zelfs wit zijn.

Waar kopen?

Een bekend merk voor deze kleding is Laughing Vampire (dat is Engels en betekent lachende vampier). Veel van de bekendere kleding in deze stijl komt van Laughing Vampire. Er zijn natuurlijk nog veel meer merken. Meestal zit er wel een fiks prijskaartje aan. Daarom zijn er ook veel goths die zelf de kleding maken. Fluweel is in de meeste stoffenzaken redelijk goedkoop en dus een goed alternatief voor de vaak dure gothic jurken die je kunt kopen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021