Excite

Gordijnen: zo hang je ze op!

Gordijnen ophangen is een karweitje dat niet iedereen even goed ligt, maar echt bang hoef je er niet voor te zijn: een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Bovendien kun je ook met dit klusje binnen een uur klaar zijn. Na afloop zul je je ongetwijfeld afvragen waarom je hier zo tegenop hebt gezien!

We leggen je hier uit hoe je hangende gordijnen op kunt hangen. Je begint met het meten. Het is het mooiste om hangende gordijnen aan het plafond te hangen. Je gordijnen vallen dan mooi over het raam heen en je ziet nergens meer vervelende kiertjes. Bovendien hoef je niet meer bang te zijn voor ongewenste tocht. Als je je gordijnen aan het plafond wilt hangen, dan meet je het raam op en tel je er aan beide kanten nog twintig centimeter bij.

Zaag vervolgens de gordijnrail op maat. Gordijnrails krijg je soms bij je gordijnen, in andere gevallen moet je ze apart kopen. Je hebt hele handige rails bij de kluswinkel; voor het op maat zagen heb je alleen maar een klein ijzerzaagje nodig. Als de gordijnrail op maat is, dan kun je de runners plaatsen. Dit zijn de kleine haakjes waar het gordijn straks aan opgehangen wordt. Houd minimaal tien runners per meter aan, zodat je zeker weet dat je gordijn niet ineens naar beneden valt. Sluit de stang met behulp van de bijgeleverde eindstoppen.

Monteer vervolgens de rails aan het plafond. Gebruik hierbij – indien nodig – pluggen en zorg ervoor dat de rails helemaal stevig vast zit, voor je het gordijn eraan hangt. Hangt je stang? Dan hoef je alleen nog maar het gordijn vast te haken!

Afbeelding: Flickr account Fujur

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020