Excite

Gordijnen in alle soorten en maten

Gordijnenzijn er in vele soorten te koop en ook van allerlei materialen. Zo kun je kiezen voor katoenen gordijnen, maar er zijn bijvoorbeeld ook gordijnen van linnen of polyester. Je hebt ook gordijnen waarvan de stof zo dik is dat ze al het licht tegenhouden. Deze verduisterende gordijnen zijn ideaal voor de slaapkamer.

Je kunt je gordijnen of gordijnstoffenbij vele winkels kopen. Zo kun je op de markt terecht, maar ook bij warenhuizen, woonwinkels en soms zelfs bij bouwmarkten kun je gordijnen kopen. Bij veel winkels kun je het gordijn ook op maat laten maken, waarbij je dan de keuze hebt uit verschillende ophangmogelijkheden en afwerkingen. Je kunt een gordijn bijvoorbeeld met grote of kleine ringen of met lussen laten afwerken. Maar plooien zijn ook mogelijk als afwerking van een gordijn. Er zijn platte plooien, maar ook enkele, dubbele of driedubbele plooien. Bij deze afwerkingen horen ook verschillende ophangmogelijkheden.

Wil je geen gordijnen, maar wil je toch iets voor je ramen hebben hangen? Kijk dan eens naar vouwgordijnen of rolgordijnen. Er zijn voor vouw- en rolgordijnen standaardmaten, maar ook deze systemen kunne op maat gemaakt worden en je kunt kiezen uit meerdere systemen. Rolgordijnen kunnen, net zoals gewone gordijnen, verduisterend zijn zodat het ideaal is voor de slaapkamer. Bij vouwgordijnen heb je ontzettend veel keus uit soorten en stoffen, net als bij gordijnen.

Afbeelding: Flickr, Photo gratis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021