Excite

Waar vind je goedkope Birkenstocks?

Birkenstock

Al jarenlang worden de slippers en schoenen van Birkenstock gemaakt. In de jaren tachtig werd het vooral door personeel in ziekenhuizen gedragen, maar sinds een paar jaar weten ook jongeren de Birkenstocks te vinden. De slippers van dit merk hebben een flexibel lederen voetbal en bieden genoeg steun voor de hiel en de tenen. De pasvorm is erg comfortabel en je ziet de Birkenstocks dan ook overal. Een populair model is de teenslipper Gizeh. Hierbij loopt een band over het midden van de voet met een band naar de tenen. Deze band is wat de Birkenstock zo populair maakt; ze zijn in ontelbaar veel kleuren te verkrijgen. Wel hangt er een prijskaartje aan: de Birkenstock Gizeh kost 45 euro.

Goedkope Birkenstocks

Er zijn verschillende merken die onder de licentie van Birkenstock uitgebracht worden. De modellen zijn hetzelfde, het lederen voetbed is net zo comfortabel als dat van een echte Birkenstock, maar de slippers zijn wel goedkoper. Een van die merken is World Walker. Op de zijkant staat World Walker, maar in het voetbed staat tevens: 'licensed by Birkenstock'. Zo weet je dat je toch een goede kwaliteit slipper koopt. De slippers van World Walker worden onder andere bij Topmerk Schoenen, Perry Sport en Intersport verkocht. De prijzen liggen rond de dertig euro, maar deze slippers zijn vaak in de aanbieding. Zo kan het voorkomen dat je maar twintig of vijfentwintig euro hoeft te betalen voor deze slippers, die toch de kwaliteit van de duurdere Birckenstock heeft.

Look-a-likes

Er zijn in veel schoenenwinkels zoals Schoenenreus, Bristol en Van Haren ook look-a-likes van Birkenstocks te vinden. Ze zijn niet van Birkenstock zelf, maar lijken wel veel op de populaire slippers. Deze look-a-likes zijn vrij goedkoop; je betaalt voor een paar slippers ongeveer tien of vijftien euro. Het voetbed van deze slippers is echter niet van leder, zoals bij Birkenstock.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020