Excite

Go Go Hamsters: nieuwe trend!

Ben jij nog op zoek naar leuke cadeautjes voor de kerst? Dan hoef je niet verder te zoeken. De Go Go Hamsters zijn namelijk hét nieuwe speelgoed voor kerst 2009. De hamsters op batterijen kosten ongeveer €10 en vliegen als warme broodjes over de toonbank.

De Go Go huisdieren – die buiten het Verenigd Koninkrijk verkocht worden als Zhu Zhu huisdieren – waren een instant succes. Vanaf het moment dat ze in Engeland in de schappen lagen, werden ze verkocht. Volgens Jerry Storch van speelgoedgigant Toys R Us is de hype van de Go Go hamsters vergelijkbaar met de hype van Teenage Mutant Ninja Turtles in 1987. Die werden toen ook massaal gekocht voor de kerst.

In totaal zijn er vijf verschillende hamsters verkrijgbaar: Num Nums, Pipsqueak, Chunk, Patches en Mr. Squiggles. Alle hamsters reageren op aanraking en kunnen onder andere rondrennen. Ook reageren ze op bijbehorende accessoires.

Omdat de vraag naar de hamsters in de eerste instantie al zo groot was, heeft Toys R Us ze niet opgenomen in de cadeaugids, om te voorkomen dat ze veel klanten teleur moesten stellen. Op dat moment groeide de vraag via mond tot mond reclame al zo hard, dat het alleen maar slecht voor de zaken zou zijn als er extra promotie voor zou worden gemaakt.

Toch moet het binnenkort voor iedereen mogelijk zijn om een leuke hamster in huis te hebben; Russell Hornsby, maker van de hamsters, is van plan het succes van de hamsters flink uit te buiten en verwacht binnenkort nog meer nieuwe ‘huisdieren’ op de markt te brengen.

Afbeelding: www.gogohamsters.org.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021