Excite

Givenchy: mode en cosmetica

Hoewel Givenchy tegenwoordig vooral bekend is van cosmetica en parfums, maakt het Franse modehuis ook al sinds de oprichting in 1952 haute couture dameskleding. Twee jaar later presenteerde Givenchy ook zijn eerste prêt-à-portercollectie. In 1956 was de eerste perspresentatie van de kleding van Givenchy, maar de voorkeur bleef toch uitgaan naar persoonlijk contact met de klant.

Kenmerken van stijl Givenchy

Het klassieke Franse modehuis Givenchy houdt van luxe. De uitstraling is chique, zonder veel prints. Het modehuis gebruikt veel grote effen vlakken rood, zwart en blauw. Givenchy heeft altijd ontworpen voor de moderne vrouw die een nette sophisticated indruk wil maken. Doordat de stijl zo kenmerkend Givenchy is, heeft het modehuis jarenlange vaste klanten.

Givenchy en de sterren

Givenchy staat vooral bekend om de samenwerking met Audrey Hepburn. De Britse actrice droeg het merk in haar films, waardoor Givenchy een breed publiek kreeg. Rijke families zoals de Guinness familie, de familie Kennedy en de Grimaldi's droegen ook allemaal Givenchy. Op de begrafenis van John F. Kennedy droegen heel veel genodigden Givenchy kleding.

Givenchy: meer dan mode

In 1957 al begon Hubert de Givenchy, oprichter van het modehuis, met het produceren van een parfum: De. Van het tweede parfum L'Interdit was Audrey Hepburn het gezicht van de reclamecampagne. Tevens was zij de eerste actrice die model werd in een reclame. In de loop van de jaren zeventig ging Givenchy ook tafellinnen ontwerpen, accessoires, schoenen en gordijnen en zelfs het intereur van een auto kreeg een Givenchy behandeling. Momenteel beperkt het merk zich weer tot haute couture, prêt-à-porter, cosmetica, accessoires en parfums. Givenchy is nog steeds erkend als haute couture merk.

Givenchy in het nieuws

Sinds het aftreden van Hubert de Givenchy zijn er verschillende grote ontwerpers geweest die de leiding van Givenchy op zich hebben genomen, bijvoorbeeld John Galliano en Alexander McQueen. In 2010 liet de huidige creatief directeur van de damescollecties Riccardo Tisci voor het eerst in de geschiedenis een transseksueel model op de catwalk lopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020