Excite

De gehaakte bikini is weer helemaal hip

Gehaakte bikini's zie je dit jaar steeds meer. Gehaakte kledingstukken zijn hip. Zelfs op de catwalk zijn gehaakte kledingstukken te zien. Ook de badmode doet mee door de gehaakte bikini's te omarmen.

Is een gehaakte bikini praktisch?

Een bikini die helemaal gehaakt is, kan minder praktisch zijn dan eentje waar een paar stukjes van gehaakt zijn. Het is onder andere afhankelijk van het materiaal hoe praktisch het is. Zo zal een bikini van acryl of katoen na een zwembeurt vrij lang nat blijven en dat vinden veel vrouwen niet erg prettig.

Naast dat een gehaakte bikini erg lang nat blijft, kan het haakwerk ook doorschijnen; zeker wanneer het nat is. Een gehaakte bikini moet dan ook gevoerd worden met stof om doorschijnen, en bijbehorende schaamte, te voorkomen.

Waar zijn gehaakte bikini's te koop?

De website modelfashion.nl verkoopt bikini's die volledig gehaakt zijn. Alle producten staan onder een kopje links en de bikini's staan onder het kopje zwemkleding. De bikini's zijn goed betaalbaar.

Een andere site is azula.nl. Zij verkopen meerdere soorten bikini's waaronder een bikini waar gehaakte stukjes in zitten van het merk Paradizia. De bikini's zijn echter wel vrij prijzig en dus niet echt geschikt voor elk budget.

Zelf een gehaakte bikini maken

Gehaakte bikini's kun je ook prima zelf maken, wanneer je geen mooi model kunt vinden in de winkel. Je moet natuurlijk wel de basis van het haken onder de knie hebben en je moet patronen kunnen lezen of er zelf een kunnen maken.

Op de site garnstudio.com staan verschillende patronen om zelf een bikini te maken. Als je zelf je bikini maakt, ben je in elk geval wel uniek, want er zal niemand anders met dezelfde bikini rondlopen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020