Excite

Geen dikke klanten voor Abercrombie & Fitch

Klanten van Abercrombie & Fitch moeten dun en mooi zijn. Dat vindt de bedrijfsleiding van de kledinggigant. Het merk wil niet dat mensen met een grotere maat in hun winkels komen winkelen. Dat blijkt uit een nieuw boek over de mode-industrie. Mike Jeffries, topman van Abercrombie & Fitch zegt in het boek dat ze geen dikke mensen in hun winkels willen zien, omdat dat vaste klanten zou kunnen afschrikken.

Populaire kinderen

"Hij wil niet dat zijn vaste klanten mensen die niet zo knap zij als zijzelf, in Ambercrombie & Fitch kleren zien. Mensen die Abercrombiekleren dragen, moeten zich voelen als onderdeel van een kleine groep stoere en hippe jongeren", vertelt de schrijver van het boek over Mike Jeffries. Jeffries: "Op iedere school zijn er populaire kinderen en minder populaire kinderen. Wij zijn er speciaal voor de populaire kinderen, met de juiste houding en veel vrienden. Veel mensen passen niet bij ons merk en dat willen we ook niet. We moeten exclusief blijven."

Damesmaat 38

Overigens kunnen de meeste Nederlandse tieners gewoon bij het merk terecht. De dameskleding van Abercrombie & Fitch wordt niet groter gemaakt dan een maar L en de jeans van het merk zijn maximaal een damesmaat 38. Ter vergelijking, de gemiddelde damesmaat in Amerika is maat 42. Heren met een grote maat worden ontzien: de collectie voor de man gaat tot maat XXL. Volgens Jeffries is dat omdat gespierde sporters ook in de kleding van Abercrombie & Fitch moet passen.

Abercrombie wintelpersoneel

Behalve de vreemde attitude naar hun betalende klanten, ligt Abercrombie ook regelmatig onder vuur door hun omgang met het personeel. Het winkelpersoneel wordt er speciaal geselecteerd op hun uiterlijk. Knappe mannen en vrouwen zouden namelijk andere knappe mensen aantrekken. De 'Abercrombie Hot Guys' werken zonder shirt, zodat ze hun gespierde lichamen goed kunnen laten zien. Wanneer ze te dik worden, moeten ze sportoefeningen doen tijdens hun werktijd. In Engeland wordt 'te lelijk' personeel bij de administratie aan het werk gezet: buiten het zicht van de klanten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021