Excite

Geen beroemdheden front row bij Oscar de la Renta

Modeontwerper Oscar de la Renta wil minder beroemdheden front row bij zijn show. Volgens De la Renta moet de aandacht gaan naar kledingontwerpen, en niet naar welke beroemdheden er op de eerste rij zitten. De ontwerper wil terug naar de basis van een normale modeshow. Minder mensen, minder fotografen en minder vraag naar constante vernieuwing van de industrie.

Gastenlijst

Voor de modeshow van Oscar de la Renta tijdens de aankomende New York modeweek is er dan ook een strenge gastenlijst. De la Renta wil de helft toelaten van het normale aantal mensen dat zijn show bezoekt. Op die manier hoopt de la Renta dat het publiek dat werkelijk geïnteresseerd is in zijn kleding, geen last heeft van “de 30.000 mensen, waarvan er 10.000 alleen foto’s willen maken van alle andere mensen, die niets te maken hebben met de kleding van de show.”

Oscar de la Renta hoopt met zijn nieuwe aanpak een tegenbeweging te starten. “Als de show vol chaos en circus is, dan zullen mensen die er toedoen geen goede ervaring hebben.”

Sobere aanpak

De la Renta is niet het eerste kopstuk uit de mode die pleit voor een meer sobere aanpak van de modeweken. Een van de meeste vooraanstaande modejournalisten Suzy Menkes ondersteunt de ontwerper in zijn nieuwe benadering. “Het is een wervelwind die bijna niet te stoppen is,” omschrijft Menkes de mode-industrie. Ze verwijst hier mee naar modeontwerpers, die soms wel tien collecties per jaar moeten maken. Eerder beschreef de journaliste al eens hoeveel moeite het kost om bij sommige shows naar binnen te komen, simpelweg door de vele fotografen die bezoekers van de modeshows vastleggen.

Balans

Door de maatregel van Oscar de la Renta zullen er minder live-bloggers, Instagrammers en fotojournalisten aanwezig kunnen zijn, een groep die de afgelopen vijf jaar enorm is toegenomen. Volgens een kenner van de markt, Robert Burke, zal het weer even wennen zijn. “Ontwerpers willen de focus weer terugbrengen naar de kleding. Bloggers en beroemdheden zijn belangrijk, maar er moet een betere balans zijn.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021