Excite

Fijn hybride kledingstuk: de T-blouse

Soms bedenken de highstreet modewinkels ineens een heel prettig kledingstuk. De laatste jaren hebben we een fijne hybride item stiekem op zien komen: de T-blouse. De blouse is zo gemakkelijk dat het kledingstuk in no time gemeengoed is geworden. Waarschijnlijk heb je er zelfs al één in je kast liggen.

Mix formeel en informeel

Als Nederlandse vrouw zijn we dol op kleding die zowel thuis als op het werk gedragen kan worden. De T-blouse is hier een perfect voorbeeld van. Met het gemak en de pasvorm van een t-shirt en de uitstraling, look & feel van een blouse, zorgen ervoor dat de T-blouse een perfecte mix is van formeel en informeel.

T-blouse model

De T-blouse heeft vaan een ruimvallend, niet getailleerd model zoals een traditioneel T-shirt. De mouwen zijn vaak kort en recht, en soms met een omgeslagen randje. Een lange of driekwart mouw zien we ook: meestal met een knoopje zodat je de mouwen kunt oprollen. De naden zijn netjes afgewerkt en weggewerkt. Sommige T-blouses komen met een ceintuurtje om je figuur te accentueren. Vaak hebben ze een boothals of een ronde hals, en in sommige gevallen een splitje op de heupen.

Soepel vallende stof

Om de T-blouse vrouwelijk te maken, zijn ze veelal van een soepel vallende stof. Denk aan materiaal zoals een viscose mix of in het hogere segment van pure zijde. Soms zijn ze licht transparant voor een romantische look. Er zijn merken die experimenteren met de T-blouse, door ze bijvoorbeeld van neopreen of stug katoen te maken. Draag je T-blouse in het weekend op een jeans en naar je werk met een kokerrok of nette pantalon.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021