Excite

Zo draag je felle modekleuren

Lekker felle kleuren zijn dit seizoen weer helemaal in. Maar hoe draag je die felle modekleuren op een leuke manier? En welke kleuren passen het beste bij jou? Het is een kwestie van smaak, maar ook zeker een kwestie van kennis. En die kun je onder meer opdoen door naar de catwalk te kijken.

Felle modekleuren combineren

Felle modekleuren kun je op verschillende manieren dragen. Het is bijvoorbeeld erg trendy om te gaan voor één kleur, liefst gecombineerd met blote benen en blote armen, zodat je zongebruinde lijf daar mooi tegen afsteekt. Kies bijvoorbeeld voor een kort broekje en een top, in kleuren als fuchsia, knalblauw of oranje. Ook kun je de trend colourblocking volgen. Je combineert dan meerdere felle kleuren met elkaar. Houd het in dat geval echter bij maximaal drie kleuren en gebruik gerust ook eens zwart of wit in de mix.

Iets veiliger is het combineren van een felle kleur met wat meer neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een knalroze jurkje met een beige (of 'nude') blazer erop. Je zwakt de felle kleur dan weer iets af, maar je outfit spreekt wel meer.

Je huidskleur

Bij het gebruik van felle modekleuren is het ook belangrijk dat je kiest voor kleuren die bij je huidskleur staan. Heb je een donkere huidskleur, dan kun je kleuren als oranje en geel goed hebben. Heb je een lichte huidskleur, ga dan liever voor meer koude tinten als blauw en turquoise. Laat ook je haarkleur een rol spelen in je keuze, met name als je blond bent. Je wilt immers voorkomen dat je look er flets uitziet.

Prints en felle modekleuren

Is de trend van felle modekleuren jou nog niet gek genoeg? Dan kun je ook gaan experimenteren met prints. Combineer eens twee of drie prints met elkaar en zie hoe dat staat. Probeer er wel voor te zorgen dat de prints op een bepaalde manier met elkaar te maken hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020