Excite

Feestkledij voor dames: ieder feestje zijn eigen dresscode

Als er sprake is van een dresscode voor een feestje, dan wordt deze altijd aangegeven op de uitnodiging. Er kan iets staan als feestelijk of casual, maar er kan ook zeker iets staan als black tie of tenue de ville. Welke feestkledij trekken de dames aan wanneer er bijvoorbeeld 'black tie' of 'cocktail' op de uitnodiging staat en wat vooral niet?

Black tie

Black tie is een bekende en formele dresscode die bij veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Voor de man is het vrij gemakkelijk: hij draagt een smoking.

De vrouw heeft daarentegen veel meer keuze. Je kunt kiezen uit een cocktailjurk, een lange avondjurk of losse kledingstukken. Bij die losse kledingstukken kun je denken aan dingen als een nette pantalon, blazer en blouse.

Er worden bij een 'black tie event' geen hoeden gedragen. Wel mogen er dingen als een cape of een stola om de schouders gedragen worden. De schoenen moeten sierlijk zijn en als het kan sandaaltjes. Sieraden mogen, maar zorg ervoor dat je geen wandelende kerstboom wordt.

Tenue de ville

'Tenue de ville' betekent zoveel als stadskleding en is eigenlijk niet meer dan nette kleding waarmee je in feite ook mee over straat kunt zonder gelijk heel raar te worden aangekeken.

De man draagt een net pak of een colbert met een overhemd en een das die erbij past. Ook draagt hij donkere schoenen.

De dame kiest voor een mantelpakje of een nette jurk. Daarnaast draag je als vrouw een panty of kousen. Bij deze dresscodes zijn blote benen echt uit den boze. Bovendien dient de rok of jurk over de knie te komen. In tegenstelling tot 'black tie' mogen hoeden wel bij een 'tenue de ville' feestje.

Cocktail

'Cocktail' is een dresscode die ook redelijk vaak voorkomt. Bij deze dresscode draagt de man een donker pak.

De vrouw draagt een korte, maar elegante jurk. De schoenen behoren passend te zijn bij de kleding. Ook mogen ze niet al te opvallend zijn. Bij een buitenevenement draagt de vrouw ook een hoed. Dit is niet verplicht, maar wel gewenst. Een schoudertas kan meegenomen worden, maar neem dan niet je grootste exemplaar mee. Het beste is om voor een clutch, een klein tasje, te gaan dat bij de jurk past.

Andere zaken om aan te denken

Denk bij een dresscode ook aan je make-up: zorg ervoor dat het mooi, maar niet al te opvallend is. Ook nagels moeten gelakt zijn, het liefst een beetje in een neutraal kleurtje. Ten slotte zijn sieraden belangrijk om aan te denken. Houd het bescheiden met je sieraden en zorg dat ze passen bij de schoenen en de kleding. Zorg er vooral voor dat de sieraden niet te overdreven zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020