Excite

Stylish én verantwoord met faux fur

Ben je dol op bont, maar gruwel je van de manier waarop dieren behandeld worden voor jouw mooie kraagje of jasje? Dan is faux fur misschien wel wat voor je. Faux fur is nep bont, maar wel op zo'n manier, dat het nog steeds stylish verantwoord is. Soms is faux fur herkenbaar, soms bijna niet.

Verenigde Staten: het Mekka van nep bont

In de Verenigde Staten is men vooral heel actief tegen het gebruik van bont. Met name sterren moeten het ontgelden. Organisaties als PETA menen dat als sterren bont dragen, ze het verkeerde voorbeeld geven. Daarom is faux fur daar vaak wel herkenbaar of geven sterren zelf aan dat ze faux fur dragen. Op die manier voorkomen ze dat ze het verkeerde signaal afgeven én dat ze door PETA-aanhangers bekogeld worden met rode verf.

Materialen gebruikt in faux fur

Faux fur wordt gemaakt van synthetische vezels. Er komt dus niets dierlijks aan te pas. Het wordt gebruikt voor kleding, maar ook bijvoorbeeld voor knuffeldieren of modieuze accessoires. Zelfs accessoires voor in huis kunnen voorzien zijn van faux fur.

De verschillen zijn bijna niet zichtbaar. Over het algemeen is echt bont een stuk dikker dan nep bont. Hierdoor is het ook veel zwaarder en heb je speciaal materiaal nodig om het te naaien.

Nep bont is ook met behulp van een gewoon naaimachine te verwerken. Je kunt dus ook zelf een stuk nep bont kopen en daar iets leuks van maken. Van echt bont hoef je dat niet te proberen; je naald slaat er zeker op stuk. Het belangrijkste voordeel van nep bont is dat het veel diervriendelijker is dan echt bont.

Nadelen van faux fur?

Aan het gebruik van faux fur kleven ook een aantal nadelen. Zo werkt het minder isolerend en is het dus niet zo warm als echt bont. Ook is faux fur geen natuurlijk materiaal. Het kan er dus voor zorgen dat je wat meer zweet dan normaal. In hoeverre die nadelen belangrijk zijn, is persoonlijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020