Excite

Fashion rechtstreeks van de catwalk

Fashion die op de catwalk wordt gedragen, is niet altijd even draagbaar in het dagelijks leven. Niet alleen zijn de getoonde stukken vaak erg duur vanwege de stof die er wordt gebruikt. Ook zijn de kledingstukken speciaal op maat gemaakt in een atelier voor het model dat de show zal lopen.

Hoe draag je catwalk kleding?

Ieder jaar zitten fashionista's weer vol verwachting op de eerste rij van de jaarlijkse Fashion Weeks traditiegetrouw gehouden in Milaan en Parijs. Ook Amsterdam kent tegenwoordig een Fashion Week. Modeliefhebbers zijn hier veelal te vinden om de laatste trends te spotten. Toch zijn catwalk kledingstukken vaak erg artistiek en passen ze alleen om de lichamen van ultradunne modellen. Bovenal zijn de stukken vaak ook onbetaalbaar voor Jan (of Mien) Modaal. Hoe kan fashion van de catwalk nu het beste worden vertaald naar straatmode?

H&M

H&M was een van de eerste grote winkelketens die ontwerpers aantrok voor een opdracht. Ieder jaar gaat H&M in zee met bekende modeontwerpers die speciaal een collectie voor de keten ontwerpen. De collecties zijn geïnspireerd op de mode die de ontwerper laat zien op de catwalk, maar door het gebruik van goedkopere stoffen en het uitbesteden aan goedkopere naaiateliers liggen ook de prijzen van de kledingstukken meer binnen het budget van de normale consument. Door op die manier fashion van de catwalk naar een betaalbare winkelketen te halen, kunnen ook gewone consumenten genieten van hippe kledingstukken ontworpen door echte beroemde designers. De designers ontwerpen zowel een mannen- als vrouwencollectie, want ook de metroseksuele man van tegenwoordig is gebrand op hippe items.

Minder bedeeld en toch catwalk

Door fashion van de catwalk naar straatmode te vertalen kan er ook door de minder bedeelden onder ons leuke kleding worden gekocht. Niet iedereen kan zich een jurk van boven de 1.000 euro veroorloven en op deze manier wordt er toch betaalbare fashion van de catwalk naar de straatmode gehaald.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020