Excite

Hoe combineer je de etnische print?

Een van de vele trends van 2012 zijn prints. Etnische prints zijn daar een voorbeeld van. Maar wat zijn nu precies etnische prints? In welke kledingstukken kun je ze het beste dragen? En hoe combineer je de etnische print met de rest van je garderobe? Wij geven je een aantal tips.

De etnische print... wat?

Je vraagt je misschien af wat de etnische print precies inhoudt. Wel nu, daar vallen verschillende type printjes onder. Wat deze prints met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn gebaseerd op oude en exotische culturen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de Navajo indianen en de Aboriginals uit Australië. Wat de etnische print typeert is de vaak uitvoerige patronen met vele kleuren. Symmetrie en geometrie is daarnaast ook belangrijk in de vorming van een goede, etnische print. Verwacht dus veel lijnenspel met ofwel veel cirkels, rondjes en stippen, of juist rechte lijnen, driehoeken en rechthoeken. Ondanks dat, is het niet altijd even makkelijke print om als kleding te dragen.

Welke kleding?

Het hangt een beetje van jezelf af in welke kledingstukken je de etnische print wilt laten terugkomen. Enerzijds van je postuur en anderzijds hoeveel durf je hebt. Ben je klein van postuur? Kies dan voor een etnische print met een klein motief, bijvoorbeeld geïnspireerd op Afrikaanse tribes. Houd je het liever wat rustiger? Dan is een Navajo print meer geschikt vanwege het wat meer ingehouden kleurpalet. Een top of jurk met een print is makkelijker te dragen dan een broek of rok. Maar voor de echte durfals en fashionista's kan een gebreide legging in etnische print dit jaar niet ontbreken in de kledingkast. Durf jij het aan?

Hoe combineer je de etnische print?

En dan de hamvraag: hoe combineer je de etnische print? Er zijn twee manieren. Maak van het kledingstuk met de print een statement stuk door de rest van je kleding sober te houden. Kies bijvoorbeeld voor zwart of donkerblauw als contrastkleur. Een andere, heel trendy, manier is om je te wagen aan de print clash, waarbij de verschillende prints met elkaar combineert. Let hierbij wel op dat je er niet als een wandelend circus uit komt te zien!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020