Excite

Benadruk jouw figuur met een empirelijn

Bij de aanschaf van een jurk is het belangrijk om rekening te houden met jouw figuur. Het zou natuurlijk een grote teleurstelling zijn wanneer je veel geld uitgeeft aan die prachtjurk met dat geweldige stofje, als later blijkt dat de vorm van die jurk je alleen maar breder doet lijken. Een jurk met een empirelijn is vaak een veilige oplossing.

Wat is een empirelijn?

Een empirelijn is een jurk die doet denken aan een baljurk. Het lijfje is strak tot onder de borst en de jurk loopt wijd uit aan de onderkant. Al sinds de middeleeuwen worden dit soort jurken gedragen. De empirelijn werd extra benadrukt met de grote hoepels die in de jurken werden verwerkt om de jurk extra veel volume te geven.

De empirelijn voor een peerfiguur

De jurkjes van tegenwoordig zijn natuurlijk niet meer zo uitgedost als die van vroeger. Jurkjes met een empirelijn zijn vaak strak van boven en met een soepel stofje van onder waardoor de jurk zwiert als je ermee loopt. Vooral voor vrouwen met een peerfiguur is dit type jurken uitermate geschikt. Vrouwen met een peerfiguur hebben vaak een smalle taille en bredere heupen. De heupen zijn breder dan de schouders. Om voor evenwicht in het figuur te zorgen, kan een empirelijn je veel slanker doen lijken, omdat de breed uitlopende onderkant meer gelijk komt te lopen met de breedte van je schouders.

De strapless variant

Wanneer je een strapless jurkje draagt met een empirelijn, draag er dan een stola bij. Ook kan het heel sexy zijn om een jurkje met een open rug te dragen. Een mooi jasje kan helpen in frisse tijden. Niet alleen voor een gala, maar ook voor in de zomer is een jurkje met een empirelijn zeer geschikt. Je kan hem met of zonder legging of panty dragen. Wanneer het 's avonds afkoelt, draag je er een vest over heen.

De empirelijn in de trouwmode

Ook voor trouwjurken mode is het model met een empirelijn erg populair. Iedereen wil natuurlijk later de foto's kunnen terugzien en denken dat je er op die dag op je mooist uitzag. Niet alleen lijk je langer en slanker doordat de jurk verticaal naar beneden loopt, het verhult ook je figuur en je ziet er toch uit als een echte prinses.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020